Koira-GPS ja Novus usein kysyttyä

Kuinka vaihdan laitteeni pääkäyttäjän?
Koira-GPS ja Novus laitteissa ensimmäinen pääkäyttäjä tallentuu laitteessa olevalle SIM-kortille. Kaksi muuta pääkäyttäjää tallentuvat laitteen muistiin. Jos haluat vaihtaa ensimmäisen pääkäyttäjän, toimi seuraavasti:
  1. Sammuta laite ja avaa laitteen SIM-luukku laitteen mukana tulevalla työkalulla.
  2. Poista SIM-kortti laitteesta ja aseta se matkapuhelimeen.
  3. Etsi matkapuhelimesta yhteystietoluettelo ja poista SIM-kortilta "DOGPS"-niminen yhteystieto.
  4. Poista SIM-kortti matkapuhelimesta ja aseta se takaisin pantaan. Käynnistä panta.
  5. Avaa Ultracom Next ohjelmisto -> avaa päävalikko ja valitse "Seurantalaitteet". Valitse laitteesi ja poista laite.
  6. Lisää laite uudelleen listalle ja liitä se ohjelmassa koiralle.

Jos haluat lisätä hallinnoijia, toimi seuraavasti:

1. Avaa Ultracom Next ohjelmisto -> avaa päävalikko ja valitse "Seurantalaitteet".
  2. Valitse "Luo hallinnointikoodi" ja anna koodi ystävällesi.
  3. Pyydä ystävääsi avaamaan seurantalaitteet-valikko ja valitsemaan plus-ikoni. Ystäväsi tulee valita "Lisää kaverin laite syöttämällä sen hallinnointikoodi" ja syöttämään koodi kenttään.
Mitkä ovat laitteiden liittymävaatimukset?
Koira-GPS liittymän tulee voida lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä, käyttää mobiilidataa ja mikäli käyttäjä haluaa soittaa pantaan, tulee liittymässä olla soitto-ominaisuus. Liittymäkortilta tulee olla PIN-koodin kysely pois päältä.

Huom! Koira-GPS panta käyttää 2G-verkkoa. Pannalle riittää hitain mobiilidatayhteys.

Laitteeni ei lähde paikantamaan ollenkaan?
Varmista ettei laitteessa olevalla SIM-kortilla ole PIN-koodin kysely päällä ja varmista, että kortti on oikein päin laitteessa (tarkista kortin asennussuunta laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta).

Jos olet vaihtanut pantaan uuden liittymäkortin, varmista että liittymässä on riittävät toiminnot (katso kohta "Mitkä ovat laitteiden liittymävaatimukset?") ja testaa kortti ensin matkapuhelimessa. Jos vaihdettu kortti käyttää eri yhteysosoitetta, niin vaihda yhteysosoite pantaan (katso kohta "Miten vaihdan yhteysosoitteen?).

Varmista että pannassa olevat akut ovat täyteen ladatut. Akut on myös suositeltavaa uusia vuosittain.

Jos laite ei edelleenkään lähde paikantamaan, ota yhteys tekniseen tukeemme. Löydät yhteystiedot tietopankin yhteydenotto-osiosta.

Laitteeni ei vastaa puheluun?
Soittajan tulee olla laitteen pääkäyttäjä.

Pannan liittymäkortissa tulee olla soitto-ominaisuus. Joissakin mobiilidata/tablet-liittymissä ei ole ollenkaan soitto-ominaisuutta.

Varmista myös, että soittava numero ei ole salainen ja soittavan numeron näyttö on sallittu operaattorilta ja puhelimesta. Numeron näytön tulee olla asennossa "näytä aina".

Miten vaihdan laitteen yhteysosoitteen?

Noudata seuraavia ohjeita:

1. Laitteen tulee olla päällä ja ulkona.
  2. Avaa Ultracom Next ohjelmisto -> avaa päävalikko ja valitse "Laitteet". Valitse laite ja poista laitteesi listalta.
  3. Lisää laite uudelleen ohjelmaan. Syötä laitteen puhelinnumero ja operaattorisi SIM-kortin yhteysosoite (saat tiedon operaattorilta). Lähetä komento pannalle.
  4. Liitä panta koiralle ohjelmassa ja valitse koira karttanäytön "silmä-"valikosta. Paikantimen pitäisi nyt näkyä kartalla.

Puhelimeni liittymän numero vaihtui ja en ole enää pannan pääkäyttäjä?
Laitteen pääkäyttäjä tulee vaihtaa. Lue lisätietoja kohdasta "Kuinka vaihdan laitteeni pääkäyttäjän?".

Vaihdoin pannan liittymää ja panta ei enää paikanna?
Varmista että pannan liittymältä on poistettu PIN-koodin kysely. Varmista myös, että liittymällä voi käyttää mobiilidataa sekä tekstiviestejä. Aseta kortti takaisin pantaan ja vie panta sellaiseen paikkaan, että panta voi saada yhteyden satelliitteihin.

1. Avaa Ultracom Next ohjelmisto -> avaa päävalikko ja valitse "Seurantalaitteet". Poista laitteesi listalta.
  2. Lisää laite uudelleen ohjelmaan. Syötä laitteen puhelinnumero ja operaattorisi SIM-kortin yhteysosoite (saat tiedon operaattoriltasi). Lähetä komento pannalle.
  3. Liitä panta koiralle ohjelmassa ja valitse koira karttanäytön "silmä"-valikosta. Paikantimen pitäisi nyt näkyä kartalla.

Jos et edelleenkään saa yhteyttä laitteeseen, ole hyvä ja ota yhteys tekniseen tukeemme. Löydät tuen yhteystiedot tietopankin "Yhteydenotto"-osiosta.

Laitteeni kuluttaa akut nopeasti ja paikkatieto heittelee/matkalaskuri nollaantuu itsestään?
Akut on suositeltavaa vaihtaa vuosittain, jotta vältytään mahdollisilta virrankulutusongelmilta. Käytä aina laadukkaita tunnettujen akkuvalmistajien akkuja (esim. Duracell, Panasonic, Keeppower). Heikkokuntoisten akkujen ongelmat esiintyvät erityisesti kylmässä.

Mikäli laite pätkii virtoja tai syö akkua edelleen akkujen uusimisen jälkeen, ole hyvä ja ota yhteyttä Ultracom huoltoon. Löydät huollon yhteystiedot tietopankin "Yhteydenotto"-osiosta.